Viziunea construirii Centrului Orizontul Sperantei a apărut cu mulți ani în urmă, cand un grup de oameni a observat o nevoie acută în societate. Centrele de plasament din Romania îngrijeau copii pana la varsta majoratului sau pana terminau un anume nivel educational. Dupa terminarea scolii sau dupa atingerea varstei de majorat tinerii ieseau din sistem. Multi nu aveau optiuni unde sa mearga si nu aveau pe nimeni care sa le ofere un ajutor. Astfel a aparut viziunea Centrului Orizontul Sperantei. De asemenea situatia multor tineri din zonele rurale sau din cartiere marginase si dezavantajate nu era de loc stralucita. Multi tineri care nu reuseau sa termine scoala ramaneau blocati intr-un cerc vicios, fara optiuni de a deveni stabili si productivi in societate. Cu ajutorului lui Dumnezeu si prin implicarea multor oameni de bine din tara si strainatate, centrul este astazi terminat si gata de a primi studenti.

Centrul Orizontul Sperantei se intinde pe 750 de metrii patrati desfasurati si cu un teren de peste 3000 de metrii patrati. Cele trei nivele ale cladirii cuprind urmatoarele facilitati:

  • Apartament director executiv plus dormitoare pentru oaspeți

  • Demisol: sală de fitness

  • Parter: birouri, grupuri sanitare, dormitor de oaspeți, bucătărie, sală de mese, sală de studiu

  • Etaj: 9 dormitoare, 2 spălătorii

  • Mansardă: neterminată. (pe viitor dorim să construim mai multe dormitoare pentru voluntari și echipe care doresc să vină ocazional  și să ne susțină)

Alte facilități: internet WI-FI, jocuri (Darts, masă de ping-pong, teren de volei, fotbal), parcare.